Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Tanıdığımız tek müftü, seçilmiş müftümüz Mustafa Trampa’dır”

20/09/2023

Kireççiler Seçilmiş Encümen Heyeti ve Okul Velileri, 18 Eylül Pazartesi günü okullarına yapılan İskeçe Birinci Derece Okullar Eğitim Müdiresi Evi Stilianou ve devletin (uluslararası hukuka aykırı bir şekilde Türk Azınlığa dayattığı) Müftü Naibi Nezden Hemseri tarafından gerçekleştirilen ziyareti şiddetle kınadı.

Yaşanan olayda, okul müdürü tarafından velilere herhangi bir bilgi verilmemesi ve olayın basitçe geçiştirilmesi, encümen heyeti ve velileri büyük ölçüde rahatsız ettiği bildirildi.

Kireççiler Seçilmiş Encümen Heyeti, konuya ilişkin yayımladığı açıklamada, tarafının net olduğunu ve tanıdıkları tek müftünün seçilmiş müftüleri Mustafa Trampa olduğunu vurgulayarak, yaşanan olayın üzerini örtmeye çalışmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

Kireççiler İlkokulu Encümen Heyeti tarafından yapılan açıklama şöyle:

“18 Eylül pazartesi günü okulumuza İskece ( Xanthi) Birinci derece okullar Eğitim müdüresi ile  devletin naibi tarafından  bir ziyaret gerçekleşmiştir. Bu yapılan ziyaretten biz okulumuzun seçilmiş encümen heyetine, okul müdürü tarafından  herhangi bir bilgi verilmemiş, olay olup bittiye getirilmeye çalışılmış ve bizleri okulumuzun velileriyle karşı karşıya getirmiştir.

Kireççiler Seçilmiş Encümen heyeti ve okulumuzun velileri olarak şunları belirtmek isteriz; Bu ziyaretten bizi haberdar etmeyip hiçe sayan okul müdürünü kınıyoruz.

Tarafımızın net olduğunu ve  tanıdığımız tek müftünün seçilmiş müftümüz MUSTAFA TRAMPA’ nın olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Yaşanılan bu olayın bizi yıldıramayacağını ve bizler seçilmiş encümenler olarak okulumuz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Saygılarımızla.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu