Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Müjde… Narlıköy köprüsünün inşası için ilgili sözleşme imzalandı

19/05/2022

Doğu Makedonya – Trakya (DMT) Eyaleti’nde bugün yapılan toplantıda, 5 yıl önce yıkılan Narlıköy köprüsünün yeniden yapımı için DMT Eyalet Başkanı Hristos Metios, ‘Ergobeton Aveteth’ (ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ) Şirketinin Başkanı Spiros Galopoulos ile sözleşme imzaladı.

Söz konusu köprünün yapımı için 4,1 milyon euroluk bütçe ayrılırken, yapılacak köprünün 114 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde olması planlanıyor. Yapılan anlaşmaya göre, projenin tamamlanması için son tarih inşaat başlangıcından itibaren 20 ay süre öngörülüyor.

İmzalanan sözleşme sonrası açıklamalarda buluna Eyalet Başkanı Metios, “Bugün, Narlıköy köprüsünün inşasına başlamak için gerekli tüm prosedürleri tamamlıyoruz. Hem Yassıköy bölgesini hem de Rodopları rahatsız eden bir sorun şimdi nihai çözümüne doğru gidiyor” görüşlerine yer verdi.

Sözleşmenin imzalanması sırasında Rodop Bölge Vali Yardımcısı Nikos Tsalikidis, Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, Eyalet Başkan Danışmanları Ahmet İbram ve Cihan İmamoğlu’nun yanısıra diğer yetkililer hazır bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu