Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

İskeçe’de mütevelli heyetleri toplantıda bir araya geldi

19/05/2022

İskeçe’nin Bulustra bölgesindeki mütevelli heyetleri İskeçe milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek’in insiyatifiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

İskeçe’nin Bulustra (Avdira) Belediyesi sınırları içinde yer alan köylerdeki mütevelli heyetleri İskeçe milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek’in insiyatifiyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği İskeçe Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Bulustra (Avdira) Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Mizanlı (Zigo), Misvaklı (Feloni), Boyacılar (Vafeyka), Müselim Tekkesi (Heti), Hemetli (Diomidya), Karaköy (P. Katramio), Alıtçılar (Avksendio) ve Horozlu (Petino) köyleri Cami Mütevelli Heyetlerinin yanısıra İskeçe milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Meclis Üyesi İrfan Hacıgene, Avukat Ahmet Kara, Avdira Belediyesi Seçilmiş Azaları İlhan Giritli, Bülent Velioğlu, Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı ve Millet Gazetesi Yayın Koordinatörü Bilal Budur katıldı.

Toplantıda geçen ay Horozlu köyünde tarihi Müslüman-Türk mezarlığının Belediye Başkanı Çitiridis’in talimatıyla talan edilmesinin ardından gündeme gelen vakıf arazileri ve bunların tapu kadastroya bildirimi ile beraberinde yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıya katılan mütevelli heyetleri, köylerinde vakıf arazileri ile ilgili yaptıkları bildirimleri, sorunlu çıkan yerler ile belediye ve devlet tarafından vakıf malı olduğu halde belediye veya devlet arazisi olarak gösterilen yerler masaya yatırıldı ve bu konuda izlenmesi gereken süreçler değerlendirildi.

Avukat Ahmet Kara mütevelli heyetlerinin sorularını cevapladı ve bundan sonra sorun yaşanan vakıf arazileri ile ilgili olarak hangi adımların atılabileceğini izah etti.

Milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek de bu süreçte mütevelli heyetlerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade ettiler.

İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu bu insiyatifi alan milletvekillerine teşekkür ederek Müftülük kurumu olarak bu tür toplantıların devam etmesinden yana olduklarını ve köy imamları ile koordineli olarak her türlü katkıyı sunacaklarını ifade etti.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu