Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde mezuniyet heyecanı

27/06/2024

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi öğrencileri 26 Haziran Çarşamba akşamı mezuniyet töreni düzenledi.

Yassıköy’de Astrea etkinlik salonunda düzenlenen törende 6 yıllık eğitim sürecini tamamlayan 86 öğrenci okuldan mezun oldu.

Törene Celal Bayar Azınlık Lisesi Okul müdürü Tunalp Mehmet, öğretemnler, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsoloslu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal ile Encümenler Heyeti Başkanı Fuat Perende katıldı.

Mezun olan öğrenciler toplu hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra program kapsamında protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak Encümenler Heyeti Başkanı Fuat Perende söz aldı. “Bugün, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lise’ si ailesi olarak, altı sene önce büyük umutlarla okulumuza gelen 86 öğrencimizi mezun etmenin onurunu ve gururunu birlikte yaşıyoruz” diyen Perende sözlerine şöyle devam etti:

“Her bir insanın değer olduğu içinde yeteneklerinizi ortaya çıkarıp geliştirmeye gayret ettik. Esas olan bireyin kabiliyetine göre yön verip üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer, hayatınıza bir pencere açıp, temelinize birkaç damla su, ufkunuza bir tutam ışık oduysak ne mutlu bize.”

“VATANINIZI VE MİLLETİNİZİ SEVİP, YÜKSELMESİ İÇİN ÇALIŞIN”

Konuşmasının son bölümünde öğrencilere tavsiyelerde bulunan Perende, “Tüm yaşam sürecinin içinde sürekli okuyun, kendinizi çağın gerisinde bırakmayın, İlmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olun. Kendiniz ve başkalarıyla yarışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı ve yaratıcı olun. Fikirlerinizle demokratik zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Vatanınızı ve milletinizi sevip, yükselmesi için çalışın. Annenize, babanıza ve büyüklerinize karşı saygılı olun.” diye konuştu.

“CELAL BAYAR AZINLIK LİSESİ SİZLERİ SEVGİYLE, HASRETLE UĞURLUYOR”

Celal Bayar Okul Müdürü Tunalp Mehmet konuşmasında, “Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarımızı bir ebeveyn olarak bütün öğretmenlerim ve personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili görgülü yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak sizleri büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum. Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum. Ayrıca görev süreleri tamamlanan kontenjan öğretmenlerimizden Hatice Arslan ile Dizem Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarından sağlık ve başarılar diliyorum. Celal Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun.” ifadelerine yer verdi.

Celal Bayar Okul Müdürü Yardımcısı, okuldan mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

“MEZUNİYETLER HEYECAN İÇERİR, BİR BAŞARININ VURGUSUDUR”

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, tüm katılımcıları ve öğrencileri selamlayarak başladığı konuşmasında, “Mezuniyetler heyecan içerir. Bir başarının vurgusudur, uzun yolun bittiği bir andır ve arkasından tatil gelir. Eminim hepinizin bir tatil planı vardır. Bundan sonra başka uzun yolculuklara da çıkarsınız. Çıkacağınız yolculuklarda ise geçmiş yolculukların tecrübesiyle daha hazırlıklı olursunuz. Dolayısıyla Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin sizlere neler kattığını daha iyi anlayacaksınız. Bizler de bu yollardan geçtik, temelimiz sağlam ise tökezlemedik, ama değilse yorgunluk hissettik. Öğretmenlerimiz de temelinizin sağlam olması için uğraştılar. Bir kısmı belki sizin yüzünüzden saç baş yoldu, ama sizin için çabaladılar ve çabalıyorlar. Bu vesileyle öğretmenlerinizi de tebrik ediyor ve kutsal görevlerinde başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

“BULUNDUĞUNUZ ORTAMLARDA, FARK YARATAN KİŞİLER OLMAYI HEDEFLEYİN VE BUNLARIN HEPSİNİ YAPABİLECEĞİNİZİ ÇOK İYİ BİLİYORUM”

Son olarak mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkonsolos Ünal, “Bir eğitimden başka bir eğitim hayatına geçeceksiniz. Bu üniversite olur, ya da başka bir alan olur hiç fark etmez. Bir amacınız olsun. Bu amaca ulaşmak için beceriniz olsun. En önemlisi bulunduğunuz ortamlarda, fark yaratan kişiler olmayı hedefleyin ve bunların hepsini yapabileceğinizi çok iyi biliyorum. Sizlere ömrünüz boyunca sonsuz başarılar ve mutluluklar diliyor ve sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Mezuniyetiniz, hayırlı ve uğurlu olsun.” görüşlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından okul öğretmenlerinden Mehmet Mustafa ve Akif Konak tarafından çalıştırılan okul müzik grubu sahne alarak söyledikleri Türkçe ve Yunanca şarkılarla konser verdiler.

Ardından salonda bulunan katılımcılara okuldan mezun olan öğrencilerin yer aldığı film gösterisi sunuldu.

Programın devamında öğrencilerden oluşan zeybek grubu sahneye çıkarak gösteri sundu.

Törenin son bölümünde liseden mezun olan öğrencilerin isimleri tek tek söylenerek sahneye çağrılan öğrencilere okul idaresi ve öğretmenler tarafından çiçek ve mezuniyet belgeleri verildi.

Bu yıl mezun olan öğrencilerden Fatma Betül Aydoğmuş, Sezer Abdurrahman, Nisa Kara Hüseyin, Sude Mehmet, Elif Molla Ali Ahmet, Erva Nasuf, Emir Pehlivan, Hayrunnisa Şerif, Rana Halil ve Ece Hüseyin olmak üzere toplam 10 öğrenci 20 tam puanla mezun olarak birinciliği paylaştılar.

19.9 puan ortalaması ile Hilal Balcı Mehmet ikinci olurken, Şule Ahmet ise 19.5 puan ortalama ile bu yılın üçüncüsü oldu.

Dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri Encümen Heyeti üyeleri tarafından verildi.

Mezuniyet töreni öğrencilerin toplu halde keplerini havaya fırlatmalarıyla sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu