Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

DEB Partisinden yeni yıl mesajı

31/12/2023

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi yeni yıl mesajı yayımladı.

DEB Partisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dünyada yaşanan savaşlar ve bunlara bağlı insanlık suçlarının gerçekleşmesi, toplumumuzun ise devam eden sorunların hala çözüme kavuşmaması gibi tüm olumsuzluklara rağmen yeni yılı umutla karşılamaya hazırlanıyoruz.

2023 yılında azınlığımızın özellikle eğitim konusunda büyük bir sekteye uğratıldığını, kronikleşmiş vakıflar ve müftülük gibi azınlık sorunlarında da en ufacık bir iyileşmenin yaşanmadığına şahit olduk. AİHM’nin kararına rağmen İTB’nin tanınmayan resmiyeti, çocuk azlığı bahanesiyle özel ve özerk yapısına bakılmadan kapatılan okullarımız, AB’nin ve Yunanistan’ın en fakir bölgesinde tutunamayıp göç eden gençlerimizgibi bizler için çözüm bekleyen bir dizi sorunlar yumağı ile ilgili bir olumlu adım atılmaması, bizleri derinden üzmekte ve geleceğe dönük kaygılandırmaktadır.

Öte yandan Filistin’e karşı çaresizce gözlemlemiş olduğumuz vahşetin gerçekleşmesi ve tüm dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık suçunun durdurulamamış olması da umutsuzluk duygusu beslememize yol açmaktadır.

Bu vesile ile, her türlü insanlık suçundan ve haksızlıklardan uzak, barış ve insaniyet duygularının ön planda olduğu yeni bir yıl temenni eder, herkese sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl dileriz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu