Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Habipoğlu’ndan Yunanistan’a çağrı

20/12/2023

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Yunanistan’ın “Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu’ndaki derneklerle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını on beş yılı aşkın süredir niye ısrarla uygulamıyor?” diye sordu.

ABTTF’den yapılan açıklamada, 13 Aralık’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) – Batı Balkanlar Zirvesi’ne değinilerek, Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu’ndaki derneklerle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarının uygulanması vurgulandı.

Konuyla ilgili başkan Habipoğlu, “Başbakan Miçotakis, bir kez daha ülkemizin hukukun üstünlüğü ve uluslararası sözleşme hükümlerine saygı gösterme konusundaki kusurlarını görmezden gelerek üst perdeden ifadeler kullanıyor, nasihatlerde bulunuyor. O zaman kendisine sormazlar mı AB’nin en eski üyelerinden biri olan, her fırsatta demokrasinin beşiği olmakla övünen ülkemiz, Bekir Usta ve Diğerleri Dava Grubu’ndaki derneklerimizle ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarını on beş yılı aşkın süredir niye ısrarla uygulamıyor? Niye ülkemiz, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin tüm uyarılarına rağmen taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden doğan yükümlülüklerine uymuyor, AİHM kararlarını ve AİHM içtihat hukukunu yıllardır hiçe sayıyor? Hukukun üstünlüğüne, azınlık haklarına saygı evrensel olup sadece AB’ye aday ülkeler için değil AB’nin mevcut 27 üyesinden biri olan ülkemiz için de geçerli. Ülkemiz söylem ve uygulamalarında tutarlı ve başkalarına örnek olmak istiyorsa önce kendine bakmalı, hukukun üstünlüğüne saygı konusunda kendi kötü sicilini ivedilikle düzeltmelidir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu