Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Azınlık söz konusu olunca ulusalcı yaklaşım milletimize sırt çeviriyor”

19/12/2023

Yeni Sol Partisi Milletvekili Özgür Ferhat 2024 yılı bütçe görüşmelerinde söz alarak, ekonomik problemleri gündeme getirdi.

Konuşması sırasında Azınlık sorunlarına değinen Ferhat, “Azınlığa karşı olan kurumsal, sosyal ve kalkınma adına hiçbir hükümlülüğünüzü yerine getirmediniz.” İfadelerini kullandı.

Hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerde bulunan Ferhat, “Ülke borcunun her sınırı aştığı bir dönemde yüz binlerce vatandaşı ekonomik olarak bilinmez bir yolculuğa sürükleyen, seçim öncesi vergi artışlarından ve pahalılıktan hiç söz etmeyen, batmakta olan Yunanistan ekonomisi Titaniğin Sağ kaptanı sayın Miçotakis bizi buz dağına doğru götürmektedir.” diye konuştu.

Uygulanan fiyat artışlarının toplumun gündelik hayatını olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Ferhat sözlerine şöyle devam etti:

“Uygulanan fiyat artışlarında her defasında ayrı bir şok yaşayan vatandaşlarımız veya özel sektör çalışanına uyguladığınız Ali Cengiz oyunu ve sonuç olarak özel sektör çalışanını vergi kaçırma ile suçlamaktır başardığınız durum. Son darbe olarak da vergi artışı uygulamasını büyük bir pozitif olay olarak sunmaya çalışıyorsunuz. Yıllardır süre gelen ülkenin ekonomik durumu ve etkilediği gündelik yaşam yanı sıra işçilere, çiftçilere, hayvan besicilerimize, emeklilerimize hangi kredi notundan bahsedebiliriz, hangi para akışından söz edebiliriz?”

“AZINLIK SÖZ KONUSU OLUNCA YENİ DEMOKRASİ PARTİSİ VE ULUSALCI YAKLAŞIM MİLLETİMİZE SIRT ÇEVİRİYOR”

Konuşmasında Azınlık sorunlarına değinen milletvekili Özgür Ferhat, “Azınlığa karşı olan kurumsal, sosyal ve kalkınma adına hiçbir hükümlülüğünüzü yerine getirmediniz. Azınlık hakkındaki politik demeçleriniz tamamen kandırmacadan ibaret olup uyguladığınız bölücülük ve yarattığınız toksik ortamda demokrasi suçu işleyip çok kültürlü bir değer olan bölgemizin ülke genelindeki imajına zarar verdiniz. Bölgedeki halkın gerçek problemlerini göz ardı edip emekçilerimizi, çiftçilerimizi ve halkımızın sorunlarını hiçe saydınız. Demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü çiğneyip politikacıları, rütbeli komutanları ve gazetecileri dinletmekle meşgul oldunuz. Biz Yeni Sol olarak aydınların, demokrasi bekçilerinin ve ilerici güçlerin bir araya gelmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Ülkemiz ve Azınlığımız için daha iyi bir gelecek yeşeriyor.” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu