Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Eren: “İnsanlık vicdanı sükut etmiş durumda, susmuş durumda”

14/12/2023

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Gazze’de yaşanan vahşete ilişkin, “İsrail şu an sadece Gazze’dekileri sevmediği için, onlardan nefret ettiği için onlara bunu uyguluyor. Yarın bir gün imkan olsa ellerinde; aynı vahşeti başkalarına da yaparlar.” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki YTB binasında ‘Eşit Haklar Eşit Fırsatlar’ konulu etkinlik kapsamında gençlerle bir araya gelen YTB Başkanı Eren burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Hakikaten karanlık bir dönemden geçiyoruz. İkinci Dünya Savaşı’nın yaşandığı dönem çok karanlık bir dönem. 1940’lar gerçekten dünyanın en kötü zamanlarından bir tanesi. Dünya Savaşı’nın karanlığında hukuk yok, herkes istediğini yapabiliyor. Şu an benzer karanlık bir dönemden geçiyoruz. Hakikaten insanlık vicdanı sükut etmiş durumda, susmuş durumda. Tabii ki başkentlerde Güney Amerika’dan, Orta Avrupa’ya, Asya Pasifik’ten dünyanın farklı coğrafyalarına kadar gösterileri görüyoruz ama maalesef öyle bir uluslararası sistem var ki tüm bu tepkiler her gün İsrail’in Gazze’yi vurmasını engelleyemiyor. Sanmayın ki İsrail şu an sadece Gazze’dekileri sevmediği için, onlardan nefret ettiği için onlara bunu uyguluyor. Yarın bir gün imkan olsa ellerinde; aynı vahşeti başkalarına da yaparlar.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu