Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Encümen Heyeti seçimleri 20 Aralık Çarşamba günü

04/12/2023

Batı Trakya’daki Türk Azınlık okullarında encümen heyeti seçimleri 20 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği’nden yapılan açıklamada, Encümen Heyetleri seçimleri için öğrenci velilerine adaylık çağrısında bulunuldu.

Adaylık başvurularının 4 Aralık Pazartesi günü ile 11 Aralık Pazartesi tarihleri arasında yapılacak. Seçimler ise 20 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Değerli Azınlık Okulları velileri, Cumartesi günü yapmış olduğumuz açıklamanın akabinde, bu sabah itibariyle okul idarelerine seçim takvimi ilan edilmek üzere iletilmiştir. Buna göre, 20 Aralık Çarşamba günü saat 08:00 ile 17:00 arasında seçim yapılacaktır. Encümen seçilmek isteyen velilerimizin 11 Aralık pazartesi gününe kadar okul müdürlüklerine dilekçelerini, kimlik fotokopileri ve daimi ikametgahları ile ilgili belediyelerden alacakları belgeyi (veveosi monimis katikiyas) sunmaları gerekmektedir.

Okullarımızda encümen seçimlerinin yapılabilmesi için en az beş adayın başvuru yapması gerekmektedir. Aksi taktirde encümenler idare tarafından atanmaktadır. Bu sebeple tüm velilerimizin bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını ve her azınlık okulunda seçim yapılmasını sağlamalarını istirham ederiz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu