Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Bu mücadele, haklarımız iade edilene kadar devam edecek”

04/12/2023

Batı Trakya Türk Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, encümen heyeti seçimleriyle ilgili ilanın geç yapılmasına tepki gösterdi.

Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, azınlık eğitimi konusundaki haksızlıkları dile getirerek, bu alandaki haklar iade edilene kadar mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Encümenler Birliği Başkanı Avukat Ahmet Kara, 4 Kasım Pazartesi günü yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Encümenlik seçimlerinin ilanı ile ilgili karar 1 Aralık Cuma günü çıkıyor ve ilgili takvime göre adaylık başvuruları 2 Aralık Cumartesi günü başlıyor. Ama her ne hikmetse, bu karar okullara 4 Aralık Pazartesi günü gönderiliyor.

Böylelikle zaten kısıtlı olan adaylık başvuru süresinden iki gün ‘yenmiş’ oluyor. Zaten okulların kapalı olduğu cumartesi ve pazar günlerini de hesap edersek, adaylık başvurusu için geriye sadece beş günün kaldığı görülmektedir.

Yetkililerce yapılan açıklamalardan, basın aracılığıyla yapılan algı operasyonundan ve azınlık eğitiminin iyileştirilmesi için atılan her adımımızı küçümseme çabasından, çifte standardın hangi seviyeye taşındığı çok net görülmektedir.

Azınlık eğitimi ile ilgili her adımınızda kötü niyet var dediğimizde ve itiraz ettiğimizde de, kalemşörler, işbirlikçiler ve memurlarınız aracılığı ile hedef haline getiriliyoruz. Varsın öyle olsun…

Bu mücadele, haklarımız iade edilene kadar devam edecek. Mücadelenin hangi konumdan edildiği hiç önemli değil.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu