Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

‘Çocuğunu Al Sabah Namazına Gel’ programı Büyük Sirkeli’de devam etti

26/11/2023

Gümülcine Müftülüğü tarafından başlatılan “Çocuğunu Al Sabah Namazına Gel” programı 26 Kasım Pazar günü Kozlukebir Belediyesine bağlı Büyük Sirkeli köyünde devam etti. Programa soydaşlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Büyük Sirkeli köyü camiinde sabah namazı saatinde camiye gelen çocuklar sabah namazını kıldılar.

Namaz sonrası Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Gümülcine Müftülüğü olarak 2007 yılında Kur’an kurslarında başlandığında öğrenci sayısının 3 binin üzerinde olduğunu, bu gün ise bu sayısının bölgede yaşanan göç nedeniyle 2 binin altına düştüğünü belirten müftü Şerif, bu kurslarda öğretilen bilgileri pratiğe döktüklerini ve böylece kültürlerini yaşattıklarını aktardı.

Şerif konuşmasında, “Biz çocuklarımıza dinimizi, dilimizi, ırkımızı öğretelim ki; çocuklarımız kendi kimlikleriyle ve kültürleriyle gittikleri yerlerde varlıklarını yaşatabilsinler. Evlatlar, annelerin ve babaların birer emanetidir. Onları yetiştirmek ailelerin görevidir. Allah’a kulluğu öğretmek anneni ve babanın vazifesidir.” görüşlerine yer verdi.

Son olarak müftü İbrahim Şerif, programa katılan soydaşlara teşekkür etti.

Programa Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan Ateşe Yardımcısı Güven Bora, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, müftü yardımcısı Fehim Ahmet, yeni seçilen Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin ve civar köylerden soydaşlar katıldı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu