Ana SayfaBatı Trakya HaberBatı Trakya Haber

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndaki Bayramlaşmaya yoğun katılım

29/06/2023

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayramın ikinci günü başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine Evros, Gümülcine, İskeçe illeri ile yurt dışından yüzlerce soydaş katıldı.

Bayramlaşma törenine katılan soydaşları Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal ile başkonsolosluk çalışanları karşıladı.

29 Haziran Perşembe günü (Bayramın ikinci günü) başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen törene Rodop ili milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe ili milletvekili Burhan Baran, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Ìskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ve eyalet meclis üyeleri, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Gümülcine Şube Müdürü Murat Şafakoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Mümin Mümin, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, Şapçı Maronya Belediye Başkanı Dinos Haritopulos ile azınlık mensubu eyalet ve belediye meclis üyeleri ve azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Ayrıca törene Türkiye’den BTTDD İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, BTTDD Bursa Şubesi Genel Sekreteri Aliosman Aliosman ve yönetim kurulu üyeleri ile Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Şaban Sakallı da katılanlar arasında yer aldı.

Bayram nedeniyle aynı gün Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde, azınlığın diğer kuramlarında da bayramlaşma töreni düzenlendi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu