Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Siyaset anlayışı ‘Azınlık’ olan milletvekili adayının tercih edilmesi görüşümüzdür”

19/05/2023

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, 21 Mayıs seçimlerine ilişkin ÜLKÜ’ye açıklamalarda bulundu.

Her seçim olduğu gibi bu seçimlerin de Batı Trakya Türk Azınlığı açısından son derece önemli olduğunun altını çizen İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, “Yunan Meclisine seçilecek bir milletvekili dahi olsa, bizim orada varlığımızı haykırması, kronikleşmiş sorunlarımızı dile getirmesi son derece önemlidir” dedi.

Bu seçimlerin ülkemiz açısından bir demokrasi şölenine dönüşeceğini ümit ettiğini söyleyen müftü Trampa sözlerine şöyle devam etti:

“21 Mayıs Pazar günü seçimleri Azınlığımız açısından önemli bir seçim, inşallah ülkemiz için de bu seçimler demokrasi şölenine dönüşür. Bu seçimler her seçimlerde olduğu gibi büyük bir önem arz etmiştir. Yunan Meclisine seçilecek bir milletvekili dahi olsa, bizim orada varlığımızı haykırması, kronikleşmiş sorunlarımızı dile getirmesi son derece önemlidir. Dolayısıyla biz konuyu bugün Cuma namazı nedeniyle ‘Oy namustur’ başlığı altında yayınladığımız hutbede de dile getirdik. Aynı şekilde bu konuyu sosyal medya hesaplarımızdan da dile getirerek, tüm Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarımızla paylaşmış olduk.”

“AZINLIK KURUMLARIMIZLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE VE SİYASET ANLAYIŞI ‘AZINLIK’ OLACAK ADAYLAR TERCİHİMİZ OLMALIDIR”

Türk Azınlığın haklarının iadesi noktasında bu seçimlerde Yunan Meclisine milletvekili göndermenin önemine dikkat çeken Trampa, “Oy önemli bir eylemdir, önemli bir harekettir, kişinin kendi özgür iradesinin sandığa yansıması olayıdır. İnsan hakları bağlamında da bu temel bir haktır. Azınlık içinde az önce dediğim gibi daha farklı bir önem arz etmektedir. Burada yıllarca mücadele ettiğimiz ve kaybettiğimiz haklarımızın iadesi noktasında bu tür durumlarda seçeceğimiz milletvekilinin önemi çok büyüktür. Biz verdiğimiz demeçlerde de Türk’ün oyu Türk’e diyoruz. Azınlık haklarımızı Yunan Meclisinde dile getirebilecek olan, güçlü bir iradeye sahip olan ve Azınlık kurumlarımızla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ciddi anlamda işbirliği içerisinde olabilecek samimi, dürüst ve en önemlisi de her daima öncelikli siyaset anlayışı Azınlık olan bir milletvekili adayının burada tercih edilmesi bizim görüşümüz ve tavsiyemizdir” diye konuştu.

Son olarak Azınlık seçmenine seslenen İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa sözlerini, “İnşallah halkımız Pazar günü sandığa giderken bu kriterleri göz önünde bulundurursa en az bir ve daha fazla milletvekili Yunan Meclisine göndermeyi istiyor ve buna inanıyoruz” diyerek tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu