Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Vatandaşı Koruma Bakanı Theodorikakos 27 büyükelçiyle Dedeağaç’ta bir araya geldi

21/01/2023

Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakos, Avupa Birliği, Schengen bölgesi, İngiltere ve İsviçre ülkelerinin de yer aldığı 27 büyükelçiyle 21 Ocak Cumartesi Dedeağaç’ta bir araya geldi.

Dedeağaç’taki valilik binasında yapılan toplantıda konuşan Theodorikakos, “Bugünkü toplantıdaki amacımız Avrupa’nın Türkiye ile olan sınırının korunması, uluslararası hukuk, barış ve Güneydoğu Akdeniz’deki iş birliğimiz için önemli bir birlik ve dayanışma mesajı göndermektedir” ifadelerine yer verdi. 2022 yılında yaklaşık 260 bin yasadışı göçmenin ülkeye girişinin engellendiğini ve yaklaşık 1500 insan kaçakçısının yakalandığını söyleyen Theodorikakos, her gün 300 – 400 yasadışı göçmenin sınırları geçmesinin engellendiğini belirtti.

Yasadışı göçmen konusunda Yunanistan’ın büyük bir yük taşıdığını kaydeden Theodorikakos, “Avrupa’nın sınırlarını savunuyoruz, Avrupa medeniyetinin ilke ve değerlerini savunuyoruz, kararlılıkla ve dayanışmayla çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantıya büyükelçilerin yanı sıra Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Meriç İlinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petkoviç ve Dedeağaç Belediye Başkanı Yannis Zambukis ile bölge milletvekilleri de katıldı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu