Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

‘Pomak’ seçeneğine Savunma Bakanlığı cevap verdi

03/03/2022

İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’in, askere gidecek olanların doldurdukları kayıt formunda din hanesinde yer alan ve tepkilere neden olan “Pomak” (Pomakos) seçeneği ile ilgili yönelttiği soru önergesine Milli Savunma Bakanlığından yanıt geldi. Bakanlık, kayıt formundaki din seçeneğinden “Pomak” kelimesinin kaldırılması için çalışma başlatıldığını belirtti.

Konuyla ilgili olarak milletvekili Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Doğum yıllarına bağlı olarak gençlerin askeri bilgilerine yönelik kayıt formundaki din seçeneğinde ‘Pomak’ kelimesinin yer alması ile ilgili soru önergemize Milli Savunma Bakanından cevap geldi.

Bu seceneğin 1986 yılından bu yana var olduğunu, kayıt formunun elle doldurulduğu dönemde din beyanında ‘Pomak’ kelimesinin 19 kişi tarafından yazılması üzerine evrağın dijital sisteme geçilmesinden sonra Pomak kelimesi dijital ortamdaki forma eklenmiştir. Kısaca 1986 dan bu yana tercih formunu dolduran 6 milyon asker adayından 19 kişi Pomak seçeneğini din olarak tercih etmiştir.

Sayın bakan bunun artık bir anlam taşımadığını belirterek kayıt formundaki din seçeneğinden ‘Pomak’ kelimesinin kaldırılması ile ilgili çalışmaların başlatılacağını ifade etmiştir.

Yıllardır süren bu hatayı gündeme getirerek ve yapmış olduğumuz girişimler sonucunda düzeltileceği sözünün verilmesi bizi fazlasıyla memnun etmiştir.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu