Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

EFA’dan İskeçe Türk Birliği’ne destek

11/02/2022

Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Hür İttifakı (EFA), İskeçe Türk Birliği’nin gerçekleştirdiği yürüyüş hakkında soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin de üyesi olduğu EFA, Avrupa Parlamentosu’nda grubu bulunan EFA’nın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“10 Temmuz 2021’de Batı Trakya’daki Türk Azınlığı, İskeçe Türk Birliği’nin resmi olarak tanınmasını talep etmek için bir yürüyüş düzenledi. AİHM, İskeçe Türk Birliği’ni haklı bulmasına rağmen, Yunan hükümeti AİHM kararını uygulamadı.

Bu yürüyüş, demokratik bir çerçevede örgütlenme özgürlüğü hakkı ile korunan bir eylemdir. Bu nedenle, EFA, barışçıl protesto eylemlerine karşı yapılan baskıları haksız bulmaktadır. Yunanistan, çok kültürlülüğü benimsemeli ve AİHM’nin kararını uygulayarak İskeçe Türk Birliği’ni tanımalıdır.

Yunan devletinin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığına yönelik haksız baskısı sona ermelidir. Derneğin düzenlediği barışçıl yürüyüş için savcı tarafından ifadeye çağrılan İskeçe Türk Birliği yöneticilerine desteğimizi ifade etmek istiyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu