Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberlerSonDakika

Aşılamada son durum… Maskeleri ne zaman atıyoruz?

11/02/2022

Atina-Pire Hastane Doktorları Derneği Başkanı Matina Pagoni, aşılanma ve önümüzdeki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Maskelerin Danimarka’da atılmasıyla ilgili olarak Pagoni, Yunanistan’da ne zaman yapılabileceğine dair, “Danimarka’da aşılanma oranı %90 civarında. 60 yaş üstü olanlar %87 oranında ve üçüncü dozu olmuş kişiler. Maskeleri orada neden attıklarını kıyaslamamak lazım. Bizler de gerektiğinde, aşılama oranlarını olması gereken yerlere yükselttiğimizde maskeler atılacak. Biz ülke olarak hala yüzde 69 oranındayız. İsyan etmemeliyiz, devletler birbirleriyle karşılaştırılmaz, çünkü başka parametreleri vardır. Aşılanmamış ve 3. dozu yapmak zorunda olan 60’ın üzerinde 300.000 vatandaşımız var. Paskalya’da bile maskeleri atmayacağız ama öncekilerle kıyaslanmayacak güzel bir Paskalya geçireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Son olarak üçüncü dozu hem Omicron hem de diğer varyantlar için vücuda sağladığı antikorlarla koruma sağladığı için yapıldığını hatırlatan Pagoni, “Dördüncü doz için aşı komitesi önerecek. Bu arada üçüncü dozda hala çok gerideyiz. Üçüncü dozla vücut çok güçleniyor, bu yüzden ısrar ediyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu