Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Mendoni: “Beyazıt Camiinde restorasyon çalışmalarının 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor”

09/07/2024

Kültür Bakanı Lina Mendoni, bu gün (9 Temmuz) gerçekleştirdiği Dimetoka ziyareti sırasında Dimetoka’daki tarihi Çelebi Sultan Mehmet (Beyazıt) Camii’nde incelemelerde bulundu.

Aynı gün Mendoni ve kendisine eşlik eden Kültür Bakanlığına bağlı yetkililerle birlikte, Çelebi Sultan Mehmet Camiinde onarım ve restorasyon çalışmalarını değerlendirmek üzere gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis’in yanı sıra Meriç ilinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı, Dimetoka Belediye Başkanı ve diğer yetkililer yer aldı.

Çelebi Sultan Mehmet Camiinde restorasyon çalışmalarının 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini vurgulayan Mendoni, buradaki çalışmaların dikkatli yapılması gerektiğini, çalışmaları tekrar yakından incelemek üzere, 7 Ağustos’ta bölgeyi ziyaret edeceğini ifade etti.

Balkanlar’daki en önemli Türk – İslam eserlerinden biri olan ve 2017 yılındaki yangında büyük zarar gören Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin restorasyonu Kurtarma Fonu tarafından finanse ediliyor. Projenin 13,5 milyon euro tutarından olduğu belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu