Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Payamlar köyünde soydaşlarla bir araya geldi

05/07/2024

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Rodop ilinin Kozlukebir Belediyesine bağlı Payamlar köyünü ziyaret ederek, cuma namazını soydaşlarla birlikte kıldı.

Başkonsolos Ünal’a Payamlar köyü ziyaretinde, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan eşlik etti.

Payamlar ziyaretinde Başkonsolos Ünal’ı, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Kozlukebir Bölgesinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Mustafa, Payamlar İmamı Mustafa Sar Hasan ve köylüler çiçeklerle karşıladı.

Daha sonra köy camiine geçen konuklar, burada Gümülcine Müftüsü İbrahim söz alarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal kısa bir selamlama konuşması yaparak, Payamlar köyündeki soydaşlarla birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Son olarak ezanın okunmasıyla birlikte, konuklar ve köy sakinleri hep birlikte Cuma namazını kıldılar.

Namaz sonrası köy kahvehanesine geçilerek, Başkonsolos Ünal ve beraberindekiler, soydaşlarla birlikte yakından sohbet etme imkanı buldular.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu