Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

GTGB’de resim – seramik ve quilling sergisi

04/07/2024

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) çatısı altında faaliyet gösteren Resim – Seramik – Quilling kurslarına katılan çocukların yıl boyunca hazırlamış oldukları eserler dernek lokalinde sergilendi.

Katılımcıların büyük beğenisini toplayan serginin açılışı 4 Temmuz Perşembe günü yapıldı.

Etkinlik GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın konuşmasıyla başladı. Hasan yaptığı konuşmada, “Kurslarımızın amacı, toplumda var olan kültür, sanat ve el becerilerini ortaya çıkarmak, onları halkımıza tanıtmak ve gençlerimizin el becerilerini geliştirmekle birlikte gelecekteki yaşamlarında bilinçli ve başarılı bireyler olarak Batı Trakya Türk toplumuna kazandırabilmektir. Diğer önemli bir husus da çocuklarımızın derneğimiz çatısı altında kaliteli sosyal zaman geçirmelerine olanak sağlayarak, edinebilecekleri kötü alışkanlıklara engel olma gayesi güdülmektedir. Bu noktada, misyonumuz sosyal faaliyet kurslarımızın sayısını artırarak, azami ölçüde çocuğumuza ulaşmaktır.” dedi.

Son olarak başkan Hasan, serginin düzenlenmesinde emeği geçen kurs eğitmenleri Aslı Ali, Zeynep Tevfikoğlu ve Sibel Gülistan ile tüm kursiyerlere teşekkür etti.

Kurs eğitmenleri Aslı Ali, Zeynep Tevfikoğlu ve Sibel Gülistan da selamlama konuşmalarında, yıl boyunca derslere katılan öğrencilere ve velilerine teşekkür ettiler.

Serginin açılışına, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Metin Hacıosman, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği yönetim kurulu üyesi Belgin Molla Ahmet Mehmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Erol Yoluç, Batı Trakya Türk Kadın Platformu Sözcüsü Sibel Abdullah Hasan, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Hüseyin ile çok sayıda sanat sever katıldı.

Sergi, 6 Temmuz Cumartesi akşamına kadar açık kalacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu