Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Özgür Ferhat su sorununu meclis gündemine taşıdı

01/07/2024

Rodop Yeni Sol Parti Milletvekili Özgür Ferhat, Rodop ilinin bazı köylerinde yaşanan su sorununa ilişkin meclise soru önergesi sundu.

Soruna acil çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Ferhat, “Rodop ilimize bağlı olan Kozlukebir – Sirkeli, Yassıköy, Maronya-Şapçı ve Gümülcine Belediyesine ait olan birçok köyde özellikle yaz aylarında yaşanan içme suyu sıkıntıları bölge halkını mağdur ve huzursuz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların günlük yaşantılarının büyük olumsuzluklar içinde sürdüğünü belirten Ferhat, konunun çözümüne ilişkin ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunduğunu dile getirdi.

Uzun süredir yaşanan su kesintileri nedeniyle köy sakinleri sadece içme suyundan mahrum kalmadığını kaydeden Ferhat önergeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Su problemi yaşayan köy sakinleri temizlik, hijyen ve günlük yaşam gereksinimlerini de karşılayamaz hale gelmekte olduğunu ve iş yerlerinin ekonomik açıdan kayba uğradıkları aşikardır. Örnek vermek gerekirse, Sapçı ve Yassıköy ilçeleri, Bekirli, Arabacıköy, Çepelli, Büyük Müsellim, Kalfa, Kozlukebir Belediyesinin birçok köyünde, yaşayan vatandaşlar saatlerce hatta bütün gün boyunca susuz kalmaktadırlar. Aynı şekilde hayvan besicilerimizin de kuraklıktan dolayı oluşan susuzluğu ağıl ve ahırlarına kendi imkanlarıyla ihtiyaçları olan suyu taşımak zorunda kalıyorlar. Susuzluk, kuraklık ve aşırı pahalılıkla mücadele eden Rodoplular vergilerini ve kamuya olan ödemelerini tam olarak yapmalarına rağmen yaşam kaynağı ve kamunun vatandaşa karşı mecburiyeti olan su tedariğinden mahrum bırakılmaktadırlar.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu