Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Yalımlı’daki Mahya’ya soydaşlardan yoğun ilgi

30/06/2024

Yalımlı köyü halkı 30 Haziran Pazar günü geleneksel Mahya etkinliği düzenledi.

Yalımlı köyü gençlerinin öncülüğünde düzenlenen etkinliğe, başta köy halkı olmak üzere, civar köylerden çok sayıda soydaş katıldı.

Yalımlı Camii’nde gerçekleşen etkinlik, ilk olarak Asr-ı Şerif’in okunmasıyla başladı. Ardından Yalımlı Camii Din Görevlisi İsmet Hüseyin ve Gümülcine Müftülüğüne bağlı din görevliler tarafında ilahiler ve Mevlid-i Şerif okundu.

Mevlidin duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Daha sonra müftü Şerif, günün anlamı ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından katılımcılar hep birlikte öğle namazını kıldılar.

Etkinlik sonunda Yalımlı halkı tarafından katılımcılara etli pilav ve ayran ikram edildi.

Mahya etkinliğine Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı aynı zamanda Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Doğu Makedonya ve Trakya Bölge Başkan Danışmanı Rıdvan Molla İsa ve meclis üyesi Ahmet Osman Pehlivan, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Başkan Danışmanı ve Yalımlı Azası Ercan Mümin, Susurköy Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Arif ve Batı Trakya Camilerin Din Görevliler Derneği Başkanı Erol Yoluç katıldı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu