Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Ahmet Kurt’tan köpek ısırma vakasıyla ilgili açıklama

26/06/2024

Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, dün (25 Haziran Salı) Şahin köyünde 76 yaşındaki bir kadını sahipsiz köpeğin ısırması olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yaşanan talihsiz olaydan derin üzüntü duyduğunu belirten belediye başkanı Kurt, “Öncelikle yaralanan hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve sağlığına kavuşması için elimden geleni yapacağımı belirtmek istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili belediye yönetiminin devlet kurumlarıyla irtibata geçerek, bu konudaki yetki alanlarının genişletilmesi talenide bulunucaklarını kaydeden Kurt, “Dün yaşanan bu elim hadiseden hemen sonra veteriner hekimlerimizi bölgeye intikal ettirdim. Bu kronik, neredeyse her yerde olan sorunun çözümü için de göreve geldiğimiz andan itibaren kollarımızı sıvamış durumundayız, diğer meselelerde sıvadığımız gibi. Fakat bilmenizi isterim ki, bizim bu konuda yetkilerimiz sınırlandırılmış vaziyette. Bu tip sorunlarla mücadele için, gerekli devlet kurumları ile irtibata geçip kanuni ve vicdani gereken bütün önlemleri alacağız. Bu konuda içiniz müsterih olsun. Ya da devletten bizzat yerel yönetimimize yetki alanımızı genişletmesi talebinde bulunacağız. Her ne olursa olsun, bu ve buna benzer sorunların çözümlerini biz siyasiler değil, bilim ve etik çerçevesinde hareket eden uzmanlardan oluşan bir heyet çözecek ve biz böylesi güzide insanları yönetim olarak koordine edeceğiz. Tekrardan yaralanan hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tür hadiselerin tekrar yaşanmaması dileğiyle, olayın bizatihi takipçisi olacağımı ifade etmek istiyorum.” görüşlerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu