Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“DEB, Azınlık haklar iade edilene kadar susmayacaktır”

21/06/2024

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, 9 Haziran 2024 Avrupa Parlamentosu seçimlerindeki başarısından rahatsız olan aşırı sağ çevrelerin tepkilerine cevap verdi.

Parti açıklamasında, “Düşünceyi ve gerçekleri yenemeyenler, her daim düşünce sahibini yok etmek ister bu en kolaycı yoldur. Son günlerde bizimle demokrasi içinde mücadele etmeye gücü yetmeyenlerin, yargı kapılarını aşındırmaya başladıklarını basından öğreniyoruz.” ifadelerine yer verdi.

DEB Partisinin açıklaması şöyle:

“9 Haziran 2024 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak göstermiş olduğumuz gayret ve başarımız anlaşılıyor ki aşırı sağa gönül vermişleri ve demokrasi düşmanlarını çok rahatsız etmiş. Düşünceyi ve gerçekleri yenemeyenler, her daim düşünce sahibini yok etmek ister bu en kolaycı yoldur. Son günlerde bizimle demokrasi içinde mücadele etmeye gücü yetmeyenlerin, yargı kapılarını aşındırmaya başladıklarını basından öğreniyoruz. Bizler için yargıyı bir silah olarak kullanmak hem demokrasi ve adalet hem de fikir hürriyeti için çok kaygı verici olduğunu düşünüyoruz. Yargının bu tür girişimlere prim vermeyeceğine oğlan inancımız tamdır. Siyasetini haksızlığa uğramış mazlumların hakkını aramak üzere kurgulamış bir partinin yasalar çerçevesinde düşüncelerini söylemesi ne zamandan beri şikayet konusu olmuştur?

Bu varlığımız olan tahammülsüzlüğü anlamak mümkün değil. Uluslararası bir antlaşma ile bizi emanet alanlar bilmeliler ki, yasalar çerçevesinde hak rağmen mücadelesi yürüten insanlara fikir hürriyetini yasaklamak bir zulümdür. Elbette siyasetimizin çizgisinde fikir hürriyetini sonuna kadar savunacağız. Söylemlerimizden ve düşüncelerimizden ürkenlerin bir suçluluk telaşı içinde olduklarını bir suçluluk telaşı içinde olduklarını gözlemliyoruz. Unutmamalı ki DEB’in sesi azınlığın sesidir. DEB’i susturmaya çalışmak azınlığı topyekün susturmaya çalışmaktır. Bilsin ki ne DEB ne de azınlık haklar iade edilene kadar susmayacaktır.?”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu