Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Batı Trakya’da Kurban Bayramı coşkusu

17/06/2024

Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda bayramlaşma töreni düzenlendi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda düzenlenen bayramlaşma töreni 17 Haziran Pazartesi günü saat 10:00 – 12:00 saatleri arasında yapıldı. Törene Meriç, Gümülcine, İskeçe illeri ile yurt dışından yüzlerce soydaş katıldı.

Törene Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ve Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Erdem Hüseyin, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, Şapçı Maronya Belediye Başkanı Apostolos İoannu, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, azınlık mensubu belediye meclis üyeleri ile azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Aynı gün azınlığın diğer kuramlarında da bayramlaşma töreni düzenlendi. Bayram nedeniyle Gümülcine Türk Gençler Birliği lokalinde diğer azınlık kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte düzenlenen bayramlaşma törenine soydaşlar yoğun katılım gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu