Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinde mezuniyet coşkusu

15/06/2024

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi son sınıf öğrencileri muhteşem bir mezuniyet töreniyle liseye veda etti.

14 Haziran Cuma günü İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Okul Aile Birliği organizatörlüğünde İskeçe’deki Apollon düğün salonunda lise üçüncü sınıfların mezuniyet töreni gerçekleşti.

101 öğrencinin mezun olduğu törene 1300’ün üzerinde kişi katıldı.

Bir çok davetlinin yanı sıra, okulun öğretmenleri, okul müdürü Selçuk Fehmi, Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve heyet yöneticileri, Okul Aile Birliği Başkanı Cemalettin Efendi ve birlik Yöneticileri, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, İskeçe ili Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı, Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Danışmanı Salih Yörük, Eyalet Meclis Üyesi İbrahim Amuçka ve öğrenci velileri ile öğrencilerin yakınları ve arkadaşları katıldı.

Mezun olan öğrenciler, geçen yaz aylarında geçirdiği trafik kazasında vefat eden sınıf arkadaşları Kaan Ahmetoğlu’nu da unutmadı. Kaan için hazırlanan konuşma sırasında öğrenciler ve Kaan’ın anne babası duygulu anlar yaşadı.

Bu arada mezun olan öğrenciler Filistin’de yaşanan katliama da dikkat çekerek, bir konuşma yaptılar. Ayrıca öğrencilerin “Filistin bu sene mezun vermedi. Dünya sınıfta kaldı” ve “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil” yazılı pankart açmaları salonda hazır bulunanlardan büyük alkış aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Okul Aile Birliği Başkanı Cemalettin Efendi, Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Okul Müdürü Selçuk Fehmi yaparken, İskeçe ili Yeni Sol Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Ahmet Kurt, BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa kısa birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Tören, müzik öğretmeni Mehmet Mustafa yönetimindeki grubun müzik dinletisi ile devam etti. Etkinlikte lise son sınıf öğrencilerinin folklor gösterisi ise beğeniyle izlendi.

Mezuniyet töreninin devamında dereceyle mezun olan öğrencilere plaket veridi. Üçüncülükle mezun olan Şüheda Kara Kehaya ile Burak Kabza plaketlerini Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu’ndan aldı. İkinci olan öğrenci Zehra Veli, plaketini Okul Aile Birliği Başkanı Cemalettin Efendi’den alırken, birincilikle mezun olan Melek Kehaya, plaketini okul Müdürü Selçuk Fehmi’den teslim aldı.

Etkinliğin son bölümde ise geri sayım ile bu yıl okuldan mezun olan 101 öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Bu esnada havai fişek gösterisi bir anda gökyüzünü renk cümbüşüne çevirdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu