Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Ülke genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor

12/06/2024

Ülke genelinde sıcak hava dalgası etkili olmaya devam ediyor.

Aşırı sıcaklardan dolayı ülkenin bir çok bölgesinde eğitim saatlarinde kısıtlamaya gidilirken, Atina’da Akropolis Müzesi önümüzdeki bir kaç gün boyunca ziyarete kapatıldı.

Ulusal Meteoroloji Müdürlüğünün yayınladığı acil hava durumu raporuna göre, Yunanistan anakarasının iç kesimlerinde, özellikle merkezde ve güneyde, deniz rüzgarlarından etkilenmeyen bölgelerde alarm kırmızı seviyede olacak. En yüksek yangın riskinin de bu bölgelerde olduğu belirtilirdi.

Yüksek sıcaklık nedeniyle ülke genelindeki belediyeler ve yerel yönetimler, Çarşamba ve Perşembe günleri okullarda eğitim faaliyetlerini askıya alırken, aynı zamanda bayındırlık işleri uzaktan yürütüldü. Sıcaklardan dolayı yangın riski de artarken, vatandaşlara özellikle yüksek sıcaklıklardan korunmaları yönünde önerilerde bulunuldu.

Şu ana kadar yapılan açıklamalara göre, sıcak hava dalgasıyla mücadeleye yönelik acil önlemler, 12 Haziran Çarşamba ve 13 Haziran Perşembe günü yürürlüğe girerken, durumun seyrine bağlı olarak tedbirlerin Cuma gününe kadar da uzatılabieceği kaydedildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu