Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Olimpiyat Meşalesi 22 Nisan’da Gümülcine’de olacak

19/04/2024

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapsamında, Olimpiyat Meşalesi 22 Nisan’da Gümülcine’de olacak.

Gümülcine’deki etkinlikte Olimpiyat Meşalesi’ni taşıyanlar arasında azınlık üyesi 2021 yılında Girit’te düzenlenen Yunanistan Short Track Dağ Bisikleti Şampiyonasında birinci olan Gümülcineli bisikletçi Harun Molla da yer alacak.

Yunan Olimpiyat Komitesi aldığı kararla her olimpiyat oyunları öncesi Olimpiyat Meşalesi’nin diğer ülkelerde olduğu Yunanistan’ın farklı bölgelerini dolaşma etkinliği devam ediyor.

İlgili komitenin kararı doğrultusunda 22 Nisan Pazartesi günü Gümülcine, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kapsamında, Olimpiyat Meşalesi’ni Paris’e giderken geçeceği şehir istasyonlardan biri olarak karşılayacak.

Gümülcine’deki Olimpiyat Meşalesinin rotası şöyle:

-Ypsilantou Caddesi 21’den 14:22’de hareket.

Olimpiyat Meşalesini alacak olan Meşale Taşıyıcıları sırasıyla şöyle:

-İpsilantou Caddesi 1’den Gümülcine Tsanaklio Belediye Kütüphanesi’ne saat 14:25: Meşale Taşıyıcısı Kiryakos Bakirtzis – Dövüş Sanatları.

-Gümülcine Belediye Kütüphanesi’nden 1 Dimokritou Caddesi’ne saat 14:28: Meşale Taşıyıcısı Nikoleta Barba – Güreşçi.

-Demokritou Caddesi’nden Orfeos Caddesi 21’e saat 14:31: Meşale Taşıyıcısı Athanasios Mimikos – Tekerlekli Sandalye Basketbolcu.

-Orfeos Caddesi 21’den Gümülcine Belediye Binası’na, saat 14:34: Meşale Taşıyıcısı Konstantinos Baniotis – Yüksek Atlama sporcusu.

-Belediye Binasından Sismanoglou ve Zimvrakaki caddelerinin kavşağına kadar saat: 15:07: Meşale Taşıyıcısı Harun Molla – Bisikletçi.

-Gümülcine Belediye Binasında Dokunuş Töreni saat 14:37: Meşale Taşıyıcısı Kostas Baniotis’in Sunak Dokunuş Töreni.

Buradaki tören, Olimpiyat Meşalesi Bayrak Yarışı Komitesi tarafından seçilen iki sporcu Kiryakos Amoutzas ve Dimitris Bahtsevanidis’in katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Bunu, Yunanistan Olimpiyat Komitesi ve “PARIS 2024” Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi’nden yetkililerden oluşan bir heyetin gelişi takip edecek. Olimpiyat marşı, Fransa İstiklal Marşı ve Yunanistan İstiklal Marşı çalınacak, aynı zamanda her iki ülke bayrakları göndere çekilecek.

Etkinlik sonunda PARİS 2024 Organizasyon Komitesi temsilcisi ve Yunanistan Olimpiyat Komitesi temsilcisi ve Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis’nin selamlarının ardından geleneksel hediye takdimi gerçekleşecek.

Olimpiyat Meşalesi, saat 15.07’de Gümülcine’den Dedeağaç’a doğru yolculuğuna başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu