Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Milletvekili Zeybek İskeçe’deki hava kirliliğini sordu

03/04/2024

YENİ SOL Milletvekili Hüseyin Zeybek, aralarında İskeçe’nin de yer aldığı ülke genelinde etkili olan hava kirliliğine ilişkin meclise soru önergesi sundu.

Konuyla ilgili dünya çapında yayımlanan verilerden bahseden milletvekili Zeybek, “Araştırma sonuçlarına göre, dünya çapında 10 ülke arasında sadece %9 oranında şehrin Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) kriterlerine göre temiz hava kalitesine sahiptir.Ülkemiz Yunanistan da bu listede yerini alarak kötü hava kirliliği olan şehirler açıklandı. Listeye göre (Patra, Atina, Rio, Thermi, İskeçe vb.) bu şehirler arasında. Yapılan araştırma özellikle en küçük ama en tehlikeli madde olan PM2.5’i inceledi. Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına göre, Dünya çapında her yıl milyonlarca insan hava kirliliğine bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetmektedir hatta bu sayı 6,7 milyona ulaşmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Söz konusu veriler arasında İskeçe’nin de yer almış olmasının endişe yarattığını kaydeden Zeybek ilgili bakana şu soruyu yöneltti:

“Rapora göre yüksek oranda PM2.5 mikro partiküllerinin gözlemlendiği bölgeler arasında İskeçe olması endişe yarattı.

Tüm yukarıda belirtilenlerden dolayı sayın bakana sorulur?

Hükümet, İskeçe bölgesinde hava kirliliğini ve söz konusu mikro partiküllerin varlığını azaltmak ve bölge sakinlerinin sağlığını korumak amacıyla ne gibi önlemler almayı planlıyor?”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu