Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Çiftçiler eylemlerine “Agrotica” tarım fuarında devam ediyor

03/02/2024

Ülke genelinde başlatılan çiftçi eylemleri giderek büyüyor.

Cuma günü (2 Şubat) Başbakan Kiryakos Miçotakis’in çiftçilere yönelik alınan yeni önlemlere ilişkin yaptığı açıklamaları yetersiz bulan çiftçiler, eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

Eylemlerin sembolü haline gelen traktörlerle Selanik’te gerçekleşen “Agrotica” tarım fuarının bulunduğu noktada toplanan çiftçiler, taleplerinin yerine getirilene kadar eylemi sürdürmeye kararlı olduklarını dile getirdiler.

Larisa Tarım Dernekleri Federasyonu Başkanı Rizos Maroudas, “Başbakanın açıklamaları bizi tatmin etmiyor” diyerek “ Eyleme büyük katılımlar hükümet üzerinde baskı yaratıyor ve çözüm talep ediyor. Ancak şunu söylemeliyim ki şu anda başbakanın açıklamaları bizi tatmin etmiyor. Tarıma devam edebilmek için vergisiz petrol istiyoruz. Bugün fiyat 1,60 seviyesinde ve bu rakam daha da yükselecek.” ifadelerini kullandı.

Tirnava Tarım Birliği Yönetim Kurulu üyesi Dimitris Kakalis, “Boş sözler değil, çözüm istiyoruz” dedi. Kakalis, “Sorunlarımız çözülene kadar burada kalacağız. Mücadele daha da büyüyecek. Ücretimiz ödenmiyor. Geçen sene dondan dolayı zarar gördük, ayrıca paramızı da alamıyoruz. Nasıl yetiştireceğiz? Nasıl üretmeye devam edeceğiz?” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu