Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Zeybek sporda şiddete ilişkin yasa tasarısı hakkında konuştu

01/02/2024

Yeni Sol Partisi İskee Milletvekili Hüseyin Zeybek, spor alanında şiddette ilişkin yasa tasarısı hakkında mecliste söz aldı.

Zeybek konuşmasında devletin taraftar şiddetini önlemek amacıyla, sporda şiddetin önlenmesine yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.

Konuya ilişkin milletvekili Zeybek tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Yeni Sol Partisi meclis grubu sözcüsü olarak meclis kurulunda spor alanında şiddette ilişkin yasa tasarısı hakkında yaptığım konuşmadan önemli noktalar.

Yasa tasarısının şölen havasında olması gerekirken, kötü hava koşulları nedeniyle stadyumlarda meydana gelen hasarlar ya da taraftarların hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan şiddet olaylarının konuşulduğu noktaya gelindiğini belirten Zeybek, YDP hükümetinin bu konuda son derece yetersiz ve sorumsuz davrandığını kaydetti. Son aylarda stadyumlarda iki kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan milletvekili Zeybek, “Yeni yasa çıkarmak için yine geç kaldınız.” diye konuştu. Hazırlanan yasanın son derece yetersiz olduğunu dile getiren Zeybek, “Ne yazık ki yasaları İnsan hayatları kaybedildiğinde hatırlıyor, baskıcı ve otoriter bir polis devleti kurmaya çalışıyorsunuz.

Bu kadar katı kurallara rağmen stadyumlarda şiddet içeren nitelikteki olaylar artıyor. Bunun nedenini hiç merak ettiniz mi?” dedi.

Zeybek konuşmasında devletin taraftar şiddetini önlemek amacıyla, yetkili bakanlık temsilcilerinin katılımıyla partiler arası bir komisyonun oluşturulmasını, stadyumlarda şiddete karşı bir gözlem yeri kurulmasını, federasyonlar tarafından sadece spor psikoloğu değil aynı zamanda sosyal hizmet uzmanının da zorunlu olarak görevlendirilmesini önerdi. Zeybek, sporda şiddetin önlenmesine yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verilmesini istedi.

Milletvekili Hüseyin Zeybek şunları dile getirdi: “Bilim insanları daha önce suç işlemiş veya buna karışmış olan kişilerin maç günü polis karakoluna gitme, ömür boyu stadyumlara girme yasağı gibi önleyici katı tedbirlerin ve ilgili cezaların yer aldığı bir sistem önerdi.

YDP hükümeti kendi sorumluluklarını üzerinden atmak için tüm futbol taraftarlarını cezalandırıp dayattığı ve önlem adı altında dayattığı otoriter yasa tasarısına hayır oyu kullanıyoruz. Bizler Yeni Sol Partisi olarak toplumun gerçek ihtiyaçlarına, kitle sporları alanında geçmişin hastalıklı çıkarlarından uzak bir şekilde hizmet etmeye inatla devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu