Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

BAKEŞ’ten 4 yeni kitap

19/12/2023

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) kuruluşundan bu yana yayımlamış olduğu eserlerle Batı Trakya Türk Azınlığının sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya devam ediyor.

Daha önce 54 kitap yayımlayan BAKEŞ, 4 yeni kitabı okuyucusuyla buluşturuyor.

Kitapların yazarları ve içeriklerine ilişkin BAKEŞ’ten yapılan açıklama şöyle:

KEREM ABDURAHİMOĞLU

BAKEŞ Çalışanı ve İnsan Hakları Uzmanı Kerem Abdurahimoğlu tarafından kaleme alınan “Batı Trakya Türklerine Yönelik AB Bölgesel ve Uyum Politikası Uygulaması” isimli eser İngilizce olarak yayımlanmıştır. Avrupa’nın en eski ilk üç üniversitesinden biri olan Prague Charles Üniversitesine sunulmuş yüksek lisans tezini kitaplaştıran Abdurahimoğlu, Türk azınlığın maruz kaldığı adeletsizliklere dikkat çekmektedir.

YÜCEL MISIRLI ŞAKİR

Ankara’da Basın-Yayın Yüksek Okulu eğitimi almış Yücel Mısırlı Şakir’in 200 şiirini dahil ettiği “Sonsuzluk” isimli eser, güncel yaşam, kutsal değerler, azınlık sorunlarına şiir diliyle yaklaşmış..

RAHMİ ALİ

Emekli Öğretmen, Yazar, Şair Rahmi Ali’nin kaleme aldığı “Yeri Geldikçe” isimli eser ise zamanı hiç geçmeyen nitelikte “günce, deneme ve sohbet” yazılarından oluşmakta…

ASIM ÇAVUŞOĞLU

Azilli Öğretmen, Yazar Asım Çavuşoğlu “Azınlık Basınında Yazdıklarımdan” isimli eserinde Batı Trakya Türk azınlığına dair daha önce kaleme almış olduğu makalelerine yer vermektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu