Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Mustafa Trampa, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyaretini ÜLKÜ’ye değerlendirdi

11/12/2023

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretini ÜLKÜ’ye değerlendirdi.

Açıklamalarının ilk bölümünde gün içerisinde yaşanan gelişmeleri anlatan müftü Trampa, 7 Aralık 2023 Perşembe günü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı için Atina’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini kabul etti. Türkiye’nin Atina Büyükelçiliğinde gerçekleşen görüşmede, kurulun bir üyesi olarak İskeçe Müftüsü sıfatıyla ben de katıldım. Öncelikle şunu ifade edeyim ki; yüksek düzeyde gerçekleşen bu ziyarette, gerek Cumhurbaşkanımız ile Başbakan Miçotakis arasında, gerekse bakanlar arasında yapılan görüşmelerde olumlu bir havanın esmesi Batı Trakya Müslüman Türkleri olarak bizi memnun etmiştir. Özellikle, basın toplantısı sırasında Sayın Erdoğan’ın Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığını ve sorunları zikretmesi bizi ziyadesiyle sevindirmiştir.” diye konuştu.

Danışma Kurulu olarak, Atina Büyükelçiliği’nde gerçekleşen görüşmeye de değinen Trampa sözlerine şöyle devam etti:

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği’nde yaptığımız görüşmelerimiz de çok olumlu geçti. Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı dile getirme imkanı bulduk. Kendisine Batı Trakya Türklerinin selamlarını ilettik o da aynı şekilde selam gönderdi. Buradaki bizimle gerçekleştirdiği görüşmeleri Yunanistan ziyareti sonrası Türkiye’ye dönerken uçakta gazetecilere şu ifadeleri kullandı: “Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini de kabul ettim. Soydaşlarımızla hasbihal ederek sorunlarını dinledim. Uluslararası anlaşmalardan kaynaklı azınlık haklarından tam manasıyla yararlanmaları konusundaki desteğimizi kendilerine bir kez daha ifade ettim.”

Son olarak İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa sözlerini şöyle tamamladı:

“Anavatanımız Türkiye biz Batı Trakya Müslüman Türkleri her zaman yanımızda olduğunu her fırsatta gösteriyor. Gerek Atina’ki görüşmelerimizde gerekse Türkiye’de bizim sorunlarımız her zaman ele alınıyor. Örneğin; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yaptığı konuşmada; “Batı Trakya Türk Azınlığı ve Oniki Adalar’da yaşayan soydaşlarımızın durumları, öncelik verdiğimiz hususlardan biridir. Lozan Barış Anlaşması ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış olan eğitim, dini özgürlükler ve vakıfların yönetimi gibi alanlarda soydaşlarımızın haklarının korunmasının yakın takipçisiyiz.” ifadelerini kullanması bunu açıkça görmekteyiz. Bütün bunlar bizi daha çok ümitlendiriyor ve sorunlarımızın çözümü konusunda umutlandırıyor.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu