Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

İbrahim Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atina ziyaretini ÜLKÜ’ye değerlendirdi

09/12/2023

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve aynı zamanda Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina ziyaretini ÜLKÜ’ye değerlendirdi.

İlk olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Aralık Perşembe günü Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısı başta olmak üzere bir dizi ikili anlaşmalar imzalamak üzere Atina’ya geldiğini hatırlatan müftü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı olarak bu ziyaretten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Müftü Şerif, aynı gün Danışma Kurulu üyeleriyle Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerini kabul ettiğini ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

ATİNA’DA YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ KURULACAK

“Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan bizlere yapılan görüşmelerde, Azınlığımızın haklarını dile getirdiklerini ifade ettiler. Hatta Atina’da bir Yunus Emre Enstitüsü kurma aldıklarını dile getirdiler. Bizler de bunu büyük bir memnuniyetle karşıladık” diyen Şerif sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan bu görüşmeler sonrası her iki ülke arasında ekonomik, kültürel, turizm gibi konularda önemli anlaşmaların imzalandığını görüyoruz. Basın toplantısında sayın Erdoğan bizler için Batı Trakya Türkleri ifadesini kullanırken, sayın Miçotakis ise Batı Trakya Müslümanları ifadesini kullandı. Öte yandan bir Yunus Emre Enstitüsünün kurulma kararının alınmış olması, bu da bizleri geçmişe nazaran sorunlarımızın çözümü adına umutlandırdığını söylemek istiyorum.”

Son olarak müftü Şerif, önümüzdeki dönemde her iki ülke arasında daha iyi bir diyalog sürecinin olacağını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu