Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Gümülcine’de çiftçiler eylem yaptı!

09/12/2023

Doğu Makedonya ve Trakya (DMT) Eyaleti’nde tarım sektöründe faaliyet gösteren tarım kooperatifleri ve derneklerinin organizatörlüğünde bir araya gelen çiftçiler 9 Aralık Cumartesi günü Gümülcine şehir meydanında protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bölgede faaliyet gösteren tarım kooperatifi ve derneklerin de destek verdiği protesto eylemine bölgedeki çiftçiler yoğun katılım gösterdi.

Şehir meydanında ve yol kenarlarında traktörlerini park eden çiftçiler, daha sonra 12.00’da başlayan konuşmaların yapıldığı yerde buluştular.

Tarım sektöründe farklı ürünlerle uğraşan çiftçilerin, arıcıların üye oldukları sivil toplum kuruluşların başkanları ve yöneticileri konuşmalar yaptılar.

Yeni Tarım Politikası (KAΠ)’ın çiftçilere getirdiği yeni zorluklar, ödenmeyen primler ve çiftçileri ilgilendiren daha bir çok sorun dile getirildi.

Çiftçilerin gerçekleştirdiği eyleme katılan ve onlara destek verenler arasında Rodop Bağımsız Milletvekili Özgür Ferhat, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, yeni seçiler Şapçı Maronya Belediye Başkanı Apostolos İoannu, Yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam, meclis üyeleri Mehmet Arif ve Müjdat Karahasan,  Kozlukebir Belediyesi muhalefet lideri UMUT Listesi Başkanı Tarkan Multaza, UMUT Listesi’nden belediye meclis üyesi seçilen Green Road şirketi ortaklarından Güner Reşit, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri vardı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu