Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Özgür Ferhat yangın zedelerin sorunlarını meclis gündemine taşıdı

08/12/2023

YENİ SOL Partisi, Rodop Milletvekili Özgür Ferhat’ın öncülüğünde ve beraberinde yedi milletvekili, hükümetin yangın mağdurlarına karşı ihmal ve duyarsızlık politikasını meclis gündemine taşıdı.

Hükümetin tazmin paralarını geciktirmesi, verilen sözlerin tutulmaması gün geçtikçe yangın zedeleri çıkmaza sürüklediğini kaydeden Ferhat, ayrıca hayvancılık ve tarım alanında gerçekleşen zararları ELGA tarım sigortası kurumunun nedensiz yere geciktirmesi bölge çiftçilerini zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Aynı şekilde diğer ürünlerde (Tütün, Arı vs.) meydana gelen zararların ödemelerinde gecikmeler yaşandığını hatırlatan Ferhat, “Elektrik kurumu (ΔΕΗ) tarafından gönderilen çürük direkler dışında, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Triandopulosun verdiği hiç bir söz yerine getirilmemiştir. Miçotakis hükümetinin kurmaylarından Sivil koruma Bakanı yardımcısı Hristos Triandopulos onlarca soydaşlarımızın önünde verdiği sözlere rağmen, halkımıza hiç bir destek verilmemiştir. Bunun yanı sıra Yaka bölgesinin demir baş köyleri olan Narlıköy, Kozlardere ve Susurköy olası sağanak yağışlarda sel felaketi ile karşı karşıyadır. Derhal 21 Ağustos günü yaşanan bu felaket devlet kaynakları tarafından telafi edilip yaşanacak ikinci bir felaketin önüne geçilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Özgür Ferhat yetkili bakanlara şu soruları iletti:

1.Devlet tarafından yapılacak olan tazminlerin gecikme sebebi nedir ve yangınzedeler ne zaman ödeneceklerdir?

2.Köylerimizi olası bir sel felaketinden koruma amaçlı hangi önlemler alınmıştır?

3.Tazminlerin hesaplama şeklindeki ayarlamaları yeniden gözden geçirmeyi ve hasarın

4.gerçek boyutuna göre uyarlamayı düşünüyor musunuz?

5.Yassıköy ve Maronya-Şapçı Belediyesindeki afetten etkilenen vatandaşlara 2024 taşıt pulların muaf tutulmasını planlıyor musunuz?

6.Ormanlık alanları korumak ve eski haline getirmek için önlemler almayı, yanmış alanların yeniden ağaçlandırılması, çevre bilinci ve eğitimi hakkında ne gibi planlamanız bulunmaktadır?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu