Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Yunanistan ziyaretimizin yeni bir sayfa açılmasına vesile olmasını diliyorum”

29/11/2023

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Komşumuz Yunanistan ile ihtilaflarımız dün de vardı, yarın da olacak. Aynı şekilde bu ihtilaflardan çıkar peşinde koşanlar da olacak. Ama bu gerçek; aynı denizi, aynı iklimi, aynı coğrafyayı paylaşan iki ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına asla gelmiyor” dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, önümüzdeki Aralık ayında Yunanistan’a gerçekleştireceği ziyarete ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Dış politikada dostların sayısını artırma, hasımların sayısını azaltma stratejisini başarıyla uyguluyoruz. Buradaki çizgimiz gayet açıktır.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Biz diplomasiyi, bir tarafın kaybettiği diğer tarafın ise kazandığı sıfır toplamlı oyun olarak görmüyoruz. Diplomasi her iki tarafın da makul bir çizgide buluşarak kazançlı çıktığı, kazan kazan ilkesinin hayat bulduğu önemli bir imkandır. Ülkeler arasında anlaşmazlıkların, uyuşmazlıkların olması gayet doğaldır. Asıl olan bu ayrılıkları kördüğüme dönüşmeden çözme iradesidir. İşte biz buna sahibiz. Oturup konuştuğumuzda özellikle komşularımızla aşılamayacak hiçbir sorunumuz olmadığı inancındayız. 7 Aralık’ta yapmayı planladığımız Yunanistan ziyaretine de yaklaşımımız bu yöndedir. Komşumuz Yunanistan ile ihtilaflarımız dün de vardı, yarın da olacak. Aynı şekilde bu ihtilaflardan çıkar peşinde koşanlar da olacak. Ama bu gerçek; aynı denizi, aynı iklimi, aynı coğrafyayı paylaşan iki ülke olarak ortak paydada buluşamayacağımız anlamına asla gelmiyor. Karşılıklı güven esasına dayalı olarak iş birliğimizi geliştirebileceğimiz pek çok başlık vardır. Ziyaretimizde bunlara odaklanma niyetindeyiz. Yunanistan ziyaretimizin, şimdiden ülkeler arasında yeni bir sayfanın açılmasına vesile olmasını diliyorum.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu