Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Vardiyalı Eyleme Hayır” eylemi beşinci gününde devam ediyor

22/09/2023

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinde vardiyalı eğitim dayatmasına karşı başlatılan eylem 5. gününde devam ediyor.

Eyleme katılan yüzlerce öğrenci, veliler ve Türk Azınlık toplumunun temsilcileri sloganlar eşliğinde bu kez ellerindeki kırımızı kartlarla haklı taleplerini protesto eyleminde dile getirdiler.

“HAKLI TALEPLERİMİZİ GÖRMEZDEN GELEN ZİHNİYETE ‘KIRMIZI KART’ GÖSTERİYORUZ!”

İskeçe Türk Birliği Başkanı ve aynı zamanda öğrenci velisi Ozan Ahmetoğlu yaptığı açıklamada, “İskeçe Azınlık Ortaokulu Lisesindeki Vardiyalı Eğitime Hayır Eylemimiz beşinci gününde devam ediyor. Çocuklarımızı mağdur eden, haklı taleplerimizi görmezden gelen zihniyete ‘KIRMIZI KART’ gösteriyoruz!” dedi.

Konuşmaların ardından okulun Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara’nın öncülüğünde okulun velileri ile bir toplantı yapıldı. Toplantının sonucunda taleplere yanıt alınamaması durumunda eylemin 25 Eylül Pazartesi günü devam etmesine oybirliğiyle karar verildi.

Alınan karara göre vardiyalı eğitimin sonlandırılması için olumlu cevap gelmemesi durumunda 25 Eylül Pazartesi günü okulun önünde toplanacak kalabalık daha sonra İskeçe şehir meydanına doğru yürüyüşe geçecek. Yürüyüşün ardından şehir meydanında oturma eylemi de yapılacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu