Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

BİHLİMDER’den yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı

12/09/2023

Batı Trakya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili mesaj yayımladı.

BİHLİMDER tarafından yayımlanan açıklama şöyle:

“Bilgi sahibi olmak, bilgi ile donanmak çok kıymetlidir. Çerçevesini çizmeye çalıştığımız ilim ve bilginin öğretildiği yerler olan okullarımız örgün ve yaygın eğitim kurumlarımız yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlarken, bu başlangıcın hedefine ulaşabilmesi için çıktığımız bu yolda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tabii ki ailelerimiz çok önemlidir. Bir bütünlük içerisinde özenli bir şekilde üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getireceklerdir.” ifadeleri kullanıldı.

BİHLİMDER tarafından yayımlanan açıklama şöyle: “Yeni bir eğitim öğretim yılına başlarken öğrenmenin, bilgi sahibi olmanın ve eğitimin hepimiz için çok önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Öğrenmek öncelikle kişinin kendini, Rabbini ve çevresini tanımasıdır. Yaratılış amacının farkında olmasıdır. Varlığı ve bütün sistemi doğru okumasıdır. Bilgiyi değerli kılan insanlığın faydasına olmasıdır. Kişiyi doğruya ulaştırmasıdır.

Toplumu adalete, doğruya ve iyiliğe götürmesidir. Haksızlıktan, zulümden ve her türlü ayrımcılıktan, kötülükten uzaklaştırmasıdır. Zihinlerin bulanmasına, geleceğimiz olan nesillerin ifsadına, toplumların helakına, yaşadığımız dünyanın tahribine sebep olacak olan herşey ise değersiz ve zararlıdır. Değerli olan, kıymetli olan ve önemsenmesi gereken ilim ve bilgi insanlığın faydasına olandır. Bilgi sahibi olmak, bilgi ile donanmak çok kıymetlidir.

Çerçevesini çizmeye çalıştığımız ilim ve bilginin öğretildiği yerler olan okullarımız örgün ve yaygın eğitim kurumlarımız yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlarken, bu başlangıcın hedefine ulaşabilmesi için çıktığımız bu yolda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tabii ki ailelerimiz çok önemlidir. Bir bütünlük içerisinde özenli bir şekilde üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getireceklerdir.

Köklü bir medeniyetin ve sağlam bir geçmişin varisleri olarak dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de sahip olduğumuz bilinç ve gayretle ancak öncüler olabileceğimizi birbirimize hatırlatmalıyız. Hedefe yürürken ilim ve irfanın rehberliğini kuşanmakla ilahi ve insani değerlerin örselendiği ve ötelendiği günümüz dünyasına yeniden umut olabiliriz. Bu gaye ve tecrübeden uzaklaştığımız oranda da taklitçi olacak ve taklitçiliğin sonucunda da şiddet ve huzursuzluğun bir parçası olmaya devam edeceğiz.

Binlerce Batı Trakyalı gencimiz evladımız 11 Eylül Pazartesi günü okuluyla buluşacak, arkadaşlarıyla kucaklaşacak, öğretmenlerine sarılacak, ilim ve irfan yuvası olan okullarımıza bir canlılık gelecektir. İnanıyoruz ki milli ve manevi değerlere bağlı, milletine ve insanlığa faydalı nesillerin yetişmesi için Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının okullarının imkanları ve fiziki altyapısı, eksiklikleri çocuklarımızın bu okullara gitmemesi ve okullarımıza sahip çıkmamamız için bir bahane oluşturmamalıdır. Bu sebeple okullarımıza sahip çıkmak, çocuklarımızı azınlık okullarına göndermek bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Okullarımızla ilgili antlaşma ve sözleşmeler yok sayılarak gelinen bu durumu kabul etmediğimizi ve hiçbir zaman kabul etmeyeceğimizi, her zaman ve her yerde yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz.

Bu şartlarda dahi adaletin, merhametin, saygının, paylaşmanın, birlikte yaşamanın ve insan haklarının bütün başlıklarını kendimiz için istediğimiz kadar başkaları için de istemeye ve savunmaya devam edeceğiz. Yanlış başlanan bir işin doğru sonuç vermesi beklenemez veya çok zordur. İmkanlarımızın ve enerjimizin boşa gitmemesi, ümitlerimizin kırılmaması, birliğimiz ve beraberliğimizin zarar görmemesi için doğru başlangıçlar yapmak zorundayız. Geleceğimiz adına bize rehberlik edecek bir medeniyete, sağlam bir geçmişe ve yüzyıllar boyu geçerli bir kültür ve geleneğe sahip olduğumuzu bilerek ve farkında olarak gerekirse her şeye yeni baştan başlayarak istenilen, arzu edilen ve geleceğe güvenle emin adımlarla yürüyebilmek eğitim ve öğretimin ayrılmaz bir parçası olarak çocuklarımızı, geleceğimizi, Peygamberimizin güzel ahlakıyla ahlaklandırmak en birincil vazifemizdir.

Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize ve azınlığımıza hayırlar getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu