Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Kendini bilmez okul müdürü tarafından millete hitap etmem engellendi”

11/09/2023

Bugün (11 Eylül Pazartesi) yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması sebebiyle İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda düzenlenen törende, İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran’ın konuşma yapmasına okul müdürü tarafından izin verilmediği belirtildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan milletvekili Burhan Baran şunları aktardı:

“Bu gün İskeçe Birinci Merkez Azınlık İlkokulunda yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebeti ile tertip edilen merasime katıldım. Öncelikle yeni eğitim ve öğretim yılının öğrenci, veli ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

 Bir çok okuldan merasime katılma daveti almış olmama rağmen ben Bize, Bize Ait Olana katımayı tercih ettim. Yapılan konuşmalardan sonra hem veliler, Okul Aile Birliği ve Encümen Birliğintarafından merasimde bulunanlara hitap etmem istendi. Fakat ne hikmetse iki Milletvekili seçimleri arasında Aile Birliği tarafından bizlere bildirilen çocukların eksiği hediyelerini sunmam için okulu ziyaretim esnasında beni okuldan kovma cüreti gösteren, bugün yazdığı metni okumaktan aciz okul müdürü bu konuşmayı yapmama müsaade etmedi. Kovulma olayını çok büyütmek istemediğimden üzerine gitmemiştim. Fakat bugün Milletin vekili sıfatı ile katıldığım bir merasimde, bir kendini bilmez okul müdürü tarafından orda bulunan millete hitap etmem engellendi.

Kendisininde siyasete atılmak istediğini bildiğim okul müdürü bu davranışı neden yaptı, amacı neydi bilemem, fakat yazdığını veya kendine yazılanı okumaktan aciz birinin hem öğrencilerine hem de topluma  bir şeyler veremeyeceğinden eminim.

Son olarak yeni bir eğitim öğretim yılı başlangıcında sizlere güzel sözler söylemek isterdim, Azınlık eğitiminde birçok sorun var iken birde kendini bilmez okul müdürü ile uğraşmam gerekeceğim aklımın ucundan geçmezdi. Bu saatten sonra hem siyasi arenada, hem de eğitimde okul müdürünün takipçisi olacağımı siz değerli İskeçelilere duyurmak isterim.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu