Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Rodop – Evros SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneğinden yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı

07/09/2023

Rodop – Evros İlleri Selanik Özel Pedagoji Akademisi (SÖPA) Mezunu Öğretmenler Derneği, 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

11 Eylül Pazartesi gün başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılıyla ilgili SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği tarafından yayımlanan mesaj şöyle:

“Değerli Öğretmenler, Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler.

Yeni bir eğitim ve öğretim yılına daha başlamanın coşku ve heyacanı içindeyiz. Hepimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Eğitimde amaç; gençlerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek, onları en iyi şekilde hayata hazırlamaktır.

Toplumumuzun geleceği, siz gençlerin elindedir. Varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirecek nesiller de okullarda, öğretmenlerin ellerinde yeşerecektir.

Bu nedenle öğretmenlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımızın iyi bir şekilde geleceğe donanımlı olarak hazırlanması görevini üstlenmeliyiz.  Bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmek için de her türlü fedakarlığı yapmalıyız. Eğitim hedeflerimizde özgün ve yeni planlamalara doğru hep birlikte ilerlemeliyiz. Hedeflerimizi daima daha yukarılara taşımak ancak bizler gibi fedakar öğretmenlerle mümkün olabilir. Mesuliyet duygusuyla, azimle ve kararlılıkla geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımıza ilham vermeye devam etmeliyiz. Koşullar ne olursa olsun, çalışmalarımızı her geçen gün daha da ileriye götürmenin çabası içinde olmalıyız.

Öğrencilerimizden istediğimiz; düşünen, araştıran, sınıf içinde ve sosyal faaliyetlerde aktif, öğretmenlerinizle uyumlu öğrenciler olmanızdır. Okul eğitim ve öğretim yuvası olarak; sizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yenilikleri ve gideceğiniz yolu öğretir. Ayrıca okul; toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, kurallara uymayı da öğretir. İnanıyoruz ki; veli – öğrenci ve öğretmen, işbirliği içinde olurlarsa problemler büyük ölçüde çözülür.

Karşılıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın olduğu bir okulda da öğrenci başarısı yükselecektir.

Amacımız;  gençlerimizi bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı bir şekilde yetiştirmek, onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarına yardımcı olmaktır.

Değerli veliler; yeni nesli en iyi şekilde yetiştirmek için gecenizi gündüzünüze katacağınıza ve her türlü zorluğun üstesinden geleceğinize yürekten inanıyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onları en iyi şekilde bilgiyle donatmak, eğitim öğretim süreçlerinden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak bizlerin öncelikli görevidir.

Bu kutlu yolda yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Üniversite sınavlarında başarılı olan öğrencilerimizi de gönülden kutluyor, yüksek öğrenim hayatlarında başarılar diliyoruz. Bizlerin de her şartta onların yanında olduğumuzu unutmasınlar. Ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar kendi toplumlarını unutmamalarını, gelenek ve göreneklerinden uzaklaşmamalarını temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinize başarılar diler, tekrar yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu