Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

“Göçmen kaçakçıları, vatandaşlar için ölümcül bir tehdit oluşturmaktadır”

04/08/2023

Rodop ili SİRİZA Milletvekili Özgür Ferhat, son dönemde kaçak göçmen kaçakçılarının Egnatia otobanında ters yönde seyir halindeyken bir çok vatandaşın hayatlarını riske ettiğini içeren konuya ilişin Meclis Başkanlığına rapor sundu.

Son dönemde yaşanan gelişmeleri büyük bir endişeyle takip ettiklerini belirten milletvekili Özgür Ferhat yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Son dönemde mülteci ve göçmen kaçakçılarının bölgemizde halkımızın ve vatandaşların hayatını tehlikeye attığını ve bir çok kez şans eseri can kayıplarının yaşanmadığını büyük bir endişe ile gözlemlemekteyiz.

Köylerimizin içinde ve şehir merkezinde yaşanan kovalamacalar artık Egnatia otobanına taşındı ve ters yönde aşırı sürat yaparak ilerleyen kaçakçılar normal yönde seyir halinde olan araçlardaki insanlar için ölümcül bir tehdit oluşturmakta.

Milletvekili olarak tüm yetkimi kullanıp bu ciddi konuyu meclis başkanlığına raporlu olarak sunmuş bulunmaktayım. Prosedür gereği ilgili bakanlar,vatandaşı koruma bakanı, taşımacılık ve altyapı bakanı konu hakkında alacakları önlemleri ve yahutta tedbir amaçlı kullanılacak çözüm yollarını meclis aracılığıyla bildirmek zorundadırlar.

Günlerdir bu gerçeğe seyirci kalan yetkililer vatandaşın mal ve can güvenliğinden sorumlu hükümet ve birimler görevlerini yapmakta yine aciz bulunup sınıfta kalmışlardır.

Köylerimizde hiç bir tehlike oluşturmamalarına rağmen tarlasına, iş yerine, kahveye, çarşıya pazara giden insanlarımıza uygulanan denetleme koşulları, hükümet tarafından yasa dışı kaçakçılara uygulansa inanıyorum ki bu ciddi sorun bir an önce hafifleyecektir!

O yüzden SYRİZA RODOP MİLLETVEKİLİ olarak devlet birimlerinin bu tür ciddi olaylarla uğraşması gerektiğinin ve vatandaşın can güvenliğini sağlamasının önemini hatırlatıp bu konuda gerekli insiyatiflerin alınmasını talep etmekteyim.”

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu