Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Andrulakis, Türk Azınlık için “Yunan Müslümanları” ifadesini kullandı

11/06/2023

PASOK lideri Nikos Andrulakis, “Biz Yunan Müslümanlarına üniversiteleri açan bir partiyiz. Biz hiçbir ayırımı yapmayan Avrupa normlarına ve hukukun üstünlüğüne uyan bir partisiyiz” dedi.

PASOK’un hiçbir ayırım yapmayan, Avrupa normlarına ve hukukun üstülüğüne uyan bir parti olduklarını iddia eden Andrulakis, bir etkinlikte konuşmasında Batı Trakya Türk Azınlığını, “Yunan Müslümanları” olarak nitelendirdi.

Dora Bakoyanni’nin Trakya gezisi hakkında açıklamalarda bulunan Androulakis, “Bir videoda bayan Bakoyanni’nin Yunan vatandaşlarına 1960’ların eski parti diliyle konuştuğunu duydum. Ama öte yandan, SİRİZA’nın liderleri ve yöneticilerinin Trakya’daki “Türk” bir azınlık hakkında konuşmalarına nasıl göz yumduklarını bize anlatmalı. İnsan haklarına saygılı modern bir Avrupa ülkesi olmak istiyorsak bu tür konuşmaları bırakmalıyız. Biz bariyerleri yıkan bir partiyiz. Biz Yunan Müslümanlarına üniversiteleri açan bir partiyiz. Biz hiçbir ayırımı yapmayan Avrupa normlarına ve hukukun üstünlüğüne uyan bir partisiyiz. Bu parti Andreas Papandreu ve Kostas Simitis ile birlikte, eşitsizlik ve ayırımcılık olmadan Trakya’nın çağdaş bir bölge olmasını sağladı” görüşlerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu