Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

DMT Eyalet Başkanlığı E6 Avrupa yolunun turistik amaçlı kullanımını değerlendirdi

31/03/2023

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanlığı binasında yapılan toplantıda Finlandiya’dan başlayan E6 Avrupa yolunun güzergahı, turistik kullanımı değerlendirildi.

DMT Eyalet Başkanı Hristos Metios’un başkanlığında Gümülcine’de yapılan toplantıya DMT Eyaleti Altyapıdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mihalis Amiridis, Kalkınma Planlama Genel Müdürü, Eyalet Teknik İşler Müdürlüğü Başkanı ve “Doğu Makedonya ve Trakya” Programı Özel Yönetim Servisi Başkanı katıldı.

Toplantıda Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti sınırları içinden geçen E6 Avrupa yolunun tanıtımı ve turistik kullanımı ele alındı.

DMT Eyaleti yönetimi, bölgedeki E6 Avrupa yolunun haritasını çıkarmaya başlamak için Ulusal Kalkınma Programından (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης-ΕΠΑ) 35.000 eurolun bütçe temin etti.

Haritalama, yapılması gereken projelerin incelenmesine yol açacak gerekli çalışmaların ilk adım olacak ki, bu projeler daha sonra DMT Eyaleti’nin ESPA programından finanse edilebilsin.

DMT Eyaleti yönetimin amacı, E6 Avrupa yolunun, eyalet birimlerin ve belediyelerin oluşturmayı planladıkları daha geniş bir yol ağının ana gövdesi olması ve ziyaretçi çekecek bir hedef haline gelmesidir.

E6 Avrupa yolu, Finlandiya’dan başlıyor ve Orta Avrupa ülkelerini geçerek kuzey Yunanistan’da sona eriyor.

E6 Avrupa yolu, Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti sınırlarında Aşağı (Kato) Nevrokopi bölgesinden girecek, Dedeağaç’a ulaşacak oradan da Semadirek Adası’na varacak ve adada son bulacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu