Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Afrika’da Mali devleti ile müzakere eden Batı Trakyalı…

31/03/2023

Batı Trakyalı iş insanı ve Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye – Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet ve beraberindeki heyet, pamuk ticareti ve alternatif iş birliklerini somutlaştırmak üzere Batı Afrika ülkelerinden Mali ve Gine’yi kapsayan bir haftalık iş seyahati gerçekleştirdiler.

Batı Afrika’daki en büyük Türk iştiraklerinden olan Albayrak Grubu ile işbirliği içerisinde hareket ederek, Malili resmi yetkililerle ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

DCT Trading Yönetim Kurulu Başkanı Levent Sadık Ahmet, Genel Müdür Salih Cihat ile Albayrak Global Dış Ticaret A.Ş Yöneticilerinden Özgün Bardız ve Albayrak Grubunun Gine Temsil ve Protokol Md. Ecevit Ercan’dan oluşan heyet, Mali Tarım Bakanı, Çevre ve Şehircilik ve İmar İskan Bakanı ve Mali Pamuk Birliği yetkilileri ile yapmış oldukları görüşmelerde, ikili ticaret ilişkilerinin geliştirilmesi ve Türkiye ile Mali arasındaki ticari ilişkilere katkı sağlayacak ön protokollere imza attılar.

BAMAKO BÜYÜKELÇİLİĞİNE ZİYARET

Türkiye’nin Bamako Büyükelçiliğine yapılan ziyarette, Büyükelçi Murat Onat ve Bamako Ticaret Ataşesi Yeşim Piri ile de bilgi ve görüş alışverişinde bulunan heyet, Gine Cumhuriyetine geçerek Albayrak Grubunun modernize edip işlettiği Konakri limanında incelemelerde bulundular.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu