Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Şimdi de Thanou Fenerbahçeliler Derneği’nin tescil kararının iptalini istedi

03/02/2023

Yargıtay Onursal Başkanı ve eski Başkan Vasiliki Thanou, kaleme aldığı makalede, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin tescil kararını iptalini istedi.

Thanou, makalesinde Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğiyle ilgili olarak, “Birliğin amaçları hukuka aykırıdır, ulusal çıkarlara aykırıdır ve kamu güvenliğini tehlikeye atıyor” ifadelerini kullandı.

“dikastiko.gr” adlı internet sitesinde yayınladığı yazısında Thanu, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinin amaçlarının “milli çıkarlara aykırı olduğunu, propaganda amacı güttüğünü, yanıltıcı olduğunu ve Trakya gibi hassas bir bölgede yaşayan iki Yunan toplumu (Hristiyanlar ve Müslümanlar) arasındaki sosyal barışa zarar verdiğini” ileri sürdü.

Hatırlanacağı üzere Yargıtay Onursal Başkanı Thanu, Florina’da yaşayan Makedonlar tarafından kurulan “Makedon Dili Merkezi” aldı derneğin tescil kararının iptal edilmesini istemiş, bunun milli bir mesele olduğunu savunmuştu. Thanu’nun müdahalesinden kısa bir süre sonra Florina savcısı harekete geçmiş ve “Makedon Dili Derneği”nin tanınma kararının iptali için dava açmıştı.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu