Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Gümülcine Belediyesi, eski adliye binasıyla ilgili bildiri yayımladı

23/09/2022

Gümülcine Belediyesi, Osmanlı döneminde hükümet konağı ve adliye binası olarak kullanılan tarihi binanın kurtarılması için ortak bir bildiri yayımladı.

Bildiride yıllar boyunca terk edilmiş olması nedeniyle ciddi hasar gördüğü belirtilen binanın kurtarılmasının bölge kültürü ve tarihi açısından önemine dikkat çekilerek, “Binanın restorasyonu için acil önlemler alınmaması halinde çökme tehlikesi var” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca yapılan açıklamada Gümülcine Belediyesinin 2020 yılında, Adliye Binaları Finansman Fonuna (ΤΑΧΔΙΚ) binanın 30 yıllığına belediyeye devredilmesi talebinde bulunduğu hatırlatılarak iki yılı aşkın süredir olumlu veya olumsuz hiçbir cevap alınamadığı belirtildi.

Bildiride, hükümet tarafından yeni yürülüğe konan ve kamu binalarının enerji tasarrufu amacıyla yenilenmesini sağlayan “İLEKTRA” programına atıfta bulunularak, tarihi binanın söz konusu programa dahil edilebileceği ve restorasyon giderlerinin yüzde 95’inin bu program sayesinde karşılanabileceği kaydedildi.

Son olarak “İLEKTRA” programına başvuruların 30 Kasım 2022 tarihinde sona ereceği hatırlatılan bildiride, ya Adliye Binaları Finansman Fonu’nun söz konusu programa başvurması ya da binayı Gümülcine Belediyesine devretmesi çağrısında bulunuldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu