Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

ABTTF ve BTTDD, İskeçe’de Türk gence yapılan saldırıyı kınadı!

29/08/2022

İskeçe’de, 16 yaşındaki Türk gencine yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından yapılan saldırıyı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) kınadı.

BTTDD’den saldırının, 29 Ocak olaylarının yaşandığı 1988 ve 1990 yıllarını anımsattığı ifade edilen açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda camilerimize ve mescitlerimize domuz kafası atılmış, molotof kokteylli saldırılar gerçekleşmiş ve Yunanistan basınında da bu provokatif eylemleri teşvik edecek yazılar sıkça yazılmış olmasına rağmen nezih Batı Trakya Türkleri her zaman bu olaylar karşısında sağduyulu davranmışlar, Yunanistan ile Türkiye arasında dostluk ve barış Batı Trakya Türklerinin arzusu olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Dernek açıklamasında, “Seçim arifesinde bazı siyasetçilerin toplumun hassasiyetleri üzerinden siyaset üretme çabası alışık olunan bir durum olsa da açıkça görülmektedir ki, Yunanistan hükümetinin yanlış politikaları ve son zamanlardaki radikal söylemleri toplumsal olaylara mahal vermektedir. Bu süreçte yaşanacak provokatif eylemlere karşı dikkatli olmak gerektiği hepimizce malumdur. Avrupa’nın göbeğinde ırkçı söylemler ve ırkçı eylemler kabul edilemez” İfadelerini kullandı.

ABTTF’DEN DE TEPKİ

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’ndan yapılan açıklamada da, “ ABTTF Başkanlık Kurulu ve ailesi olarak gencimize yapılan bu ırkçı ve menfur saldırıyı en sert şekilde kınıyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Aşırı sağ ideolojiye sahip grupların Batı Trakya Türk toplumu ve mensuplarını hedef alan ırkçı ve nefret temelli saldırıları bölgemizdeki barış ve huzur ortamını tehdit etmekte, birlikte yaşama kültürüne zarar vermektedir. Polisin saldırıyla ilgili soruşturmayı büyük bir titizlikle yürütmesini ve faillerin ivedilikle yakalanarak adli makamlara teslim edilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu