Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Sibel Mustafaoğlu: “Athanasiu’nun açıklamalarını şiddetle kınıyorum”

13/08/2022

PASOK İl Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi ve Rodop İli Bağımlılığa Karşı Önlem Alma ve Ruh Sağlığı Merkezi ORFEAS Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Mustafaoğlu, Meclis İkinci Başkan Yardımcısı Haralambos Athanasiu’nun Türk azınlık milletvekillerinin “ulusal güvenlik” nedeniyle dinlenebileceğine dair açıklamalarına tepki gösterdi.

Athanasiu’nun açıklamalarının halkı kin ve düşmanlığa sevk edebileceğini ve insan hakları ve eşitlikle bağdaşmadığını belirten Sibel Mustafaoğlu, “Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Haralambos Athanasiu’nun açıklamalarını şiddetle kınıyorum.

Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, dini inancını hedef gösteren açıklamaların özellikle de resmi ağızlardan yapılması, batı medeniyetinin ulaştığı insan hakları ve eşitlik ilkeleriyle asla bağdaşmıyor.

YDP Hükümeti PASOK Başkanı Andrulakis in telefonunu dinlediklerini itiraf etmelerinden sonra, bir kez daha geçmiş dönemlerden iyi hatırladığımız ve demokrasiye asla uymayan taktiklere başvurduğunu gösterdi” ifadelerine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu