Ana SayfaBatı Trakya HaberHaberler

Dadia’daki yangında uçaklar Yassıhöyük barajını kullandılar

22/07/2022

Meriç ilinin Sofulu Belediyesine bağlı Dadia bölgesinde Perşembe günü başlayan orman yangını çevre felaketine neden oldu.

Perşembe günü (21 Temmuz) öğle sularında başlayan orman yangınına, ilk başta bölgedeki itfaiye ekipleri başta üzere, Sofulu belediyesi ekipleri ve Dedeağaç havaalanında yangın söndürme uçakları müdahalede bulundu. Yangının ilk gününde yangın söndürme uçakları, Yassıhöyük barajını kullandıkları ve buradan su depolarını doldurarak yangına müdahale ettikleri görüldü.

Bölgeden edinilen son bilgilere göre yangını kontrol alma çalışmalarına itfaiye, uçak, helikopter ve bir çok gönüllü destek veriyor. Ayrıca yangın söndürme çalışmalarına askeri kuvvetlerin de destek verdiği belirtildi.

Evros Orman Müdürlüğü Yardımcısı Petros Athopoulos bölgedeki yangınla ilgili verdiği bilgilere göre, bölgenin kayalık olduğunu bu yüzden yangına havada müdahalenin son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

Dadia Orman Milli Parkı

Yunanistan’daki en büyük “Natura 2000” alanı olan Dadia Ormanı Milli Parkı, ulusal, Avrupa ve uluslararası düzeyde en önemli korunan alanlardan biri. Bölge Yunanistan’da koruma altına alınan ilk alanlardan biri. Balkan Yarımadası, Avrupa ve Asya’nın birçok flora ve fauna türü bu ormanda yaşıyor ve gelişiyor.

Öte yandan bölgede yaşayan vatandaşların sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar felaketin boyutunu gözler önüne seriyor ve çok sayıda hayvanın yandığı belirtiliyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu